top of page

Uslovi povraćaja i zamene

Opšti uslovi povraćaja/zamene:
1. Kupac ima pravo da odustane od kupovine i vrati ili zameni proizvod , bez navodjenja posebnog razloga, u roku od 14 dana od dana prijema pošiljke.
2. U slučaju da kupac želi da ostvari svoje gore navedeno pravo na odustanak od kupovine, potrebno je da popuni i pošalje Obrazac za odustanak od kupovine . Obrazac za odustanak možete: kopirati ili daunlodovati sa sparkyfashion.com, tražiti da vam ga pošaljemo na email, ili poslati preporučeno Poštom Srbije.
3. Popunjeni Formular za odustanak možete nam poslati na contact@sparkyfashion.com
ili VIBER/tel No. +381 61 291 2348. ili preporučeno Poštom Srbije
4. Da bi povraćaj/zamena bila prihvaćena mora da bude prethodno potvrđena od strane sparkyfashion.com. putem elektronske pošte ili telefonski.
5. Kontakt: contact@sparkyfashion.com
VIBER/tel No. +381 61 291 2348
6. nakon potvrde povraćaja robe (telefonski, putem e-maila ili Vibera) Sparkyfashion će, u najkraćem mogućem roku, dati nalog kurirskoj službi da preuzme robu sa adrese koju navedete kao adresu preuzimanja robe.
7. Svaka pošiljka koja se vrati SPARKY-ju bez prethodne potvrde povraćaja od strane SPARKY-a biće vraćena pošiljaocu o njegovom trošku.
8. Proizvod/i koji vraćate/menjate mora da bude u originalnom pakovanju,neotvaran, neoštećen, nekorišćen,bez tragova dlake, mirisa, niti bilo kog znaka korišćenja, pogodan za dalju prodaju. U suprotnom SPARKY neće prihvatiti povraćaj/zamenu. Robu će vratiti Vama kurirskom službom o vašem trošku.
9. Nismo odgovorni ni za kakvu štetu načinjenu od stranevaše životinje, ili onu nastalu u slučaju ne pridržavanja načina održavanja/rukovanja naznačenog na deklaraciji, uputstvu za upotrebu, ili postupanja sa proizvodom van uobičajenog u pogledu njegove prirode i namene. Nismo odgovorni za štetu nastalu nepravilnom upotrebom.
10. U slučaju zamene proizvoda za neki drugi, ili povraćaja istog, Vi snosite troškove poštarine (povraćaj, ponovno slanje). Troskove poštarine placa kupac direktno kurirskoj sluzbi.
11. Možete da izvršite samo jednu zamenu.
12. U slučaju da ne mozemo da obezbedimo zamenski proizvod, ili vi odlučite da vratite proizvod, SPARKY će Vam vratiti novac (u visini cene naručenih artikala).
13. Povrat novca vrši se NAKON što nam se vrati proizvod/i (član 35. zakona o zaštiti potrošača, 3. pasus)
14. Povrat novca vrši se prema vašem izboru: na tekući račun koji nam dostavite ili sa koga ste izvršili avansnu uplatu, ili post netom. A u roku 2-7 radnih dana od dana prijema vraćene pošiljke.
15. Prema pravilima rada Dexpress kurirske službe povrat novca ne možemo izvršiti putem iste. (nije moguće slati novac Dexpressom)
16. Sparky nije dužan da izvrši povraćaj dodatnih troškova koji su posledica izričitog zahteva potrošača za dostavu koja odstupa od najjeftinije uobičajene dostave koju je ponudio trgovac.(član 34. Zakona o zaštiti potrošača, 2. pasus)
17. Sparky nije odgovoran za eventualne dodatne troškove nastale u Vašoj zemlji (porezi, takse, carina i sl)
Povraćaj robe sa fabričkom greškom ili pogrešnog artikla - Reklamacija
Ukoliko ste dobili proizvod sa fabričkom greškom (namerno izazvana oštećenja u cilju povraćaja se ne uzimaju u obzir), ili ste dobili pogrešnu veličinu ili pogrešan artikal, kontaktirajte nas na contact@sparkyfashion.com
VIBER /tel No. +381 61 291 2348
Reklamaciju nam možete poslati na e-mail ili Viber u vidu Izjave, ili popuniti Obrazac za odustanak od kupovine koji: možete da iskopirate sa sparkyfashion.com, ili zatražiti da vam isti pošaljemo na e-mail ili Poštom Srbije Preporučeno, u najkraćem mogućem roku.
Izjava treba da sadrži:
• kompletne podatke kupca
• datum poručenja robe
• datum prijema pošiljke
• broj porudžbine ukoliko ste je izvršili putem sajta
• naziv artikla ili artikala koje reklamirate
• razlog reklamacije
• ukoliko sumnjate da je u pitanju fabrički feler na robi - fotografiju artikla.
Na vašu reklamaciju odgovorićemo u najkraćem roku, a najkasnije u zakonskom roku od 8 dana.
Ukoliko SPARKY prihvati reklamaciju možemo Vam poslati odgovarajući artikal ili izvršiti povrat novca, prema Vašoj želji..
Sve troškove slanja, nakon prihvaćene reklamacije snosi SPARKY.
U slučaju povrata pošiljke iz druge države, Sparky će prihvatiti samo troškove povratne poštarine u iznosu koji korespondira sa cenovnikom dostavnih službi sa kojima Sparky saradjuje.
Povrat novca ili ponovno slanje biće izvršen na racun kupca u roku od 2-7 odnosno 3-14 (slanje zamenskog artikla) radanih dana od prijema pošiljke u Sparky.
Nećemo prihvatati povraćaj/zamenu:
Robe koja se nalazi na akciji/finalnoj rasprodaji, proizvoda napravljenog po porudžbini, personalizovanih proizvoda, specijalnih porudžbina, hrane, vitaminskih dodataka ishrani, kozmetičkih preparata, robe koja nije u originalnom, neotvaranom i neoštećenom pakovanju, korišćenih proizvoda, robe koja se iz higijenskih razloga ne može vratiti u dalju prodaju u cilju higijenske i zdravstvene bezbednosti ostalih kupaca (odeća, prostirke, proizvodi za higijenu koji su otpakivani,sve vrste ležajeva, jastuka i kreveta za pse).

bottom of page